Што претставува кредит со залог на возило?

Ако ви претстојат непредвидени трошоци ние ви стоиме на располагање. За да дознаете повеќе за тоа како да добиете финансирање на износ до 615.000,00 денари на брз и квалитетен начин, Ве молиме подетално да се запознаете со нашиот процес на аплицирање и одобрување.
 
Можете да добиете парични средства во еден работен ден и да продолжите да го возите својот автомобил . Без договор за вработување и  без жиранти . Ќе го процениме Вашиот автомобил и ќе Ви предложиме износ до 85% од вредноста на возилото.
 

Кредит со залог на возило?

Имате сопствен автомобил
Одберете износ и период на отплата
Пополнете барање и добијте понуда
Потпишете договор во најблиската експозитура
Услови
- Имате наполнето 21 година

- Поседувате сопствен автомобил

- Поседувате важечка лична карта
Како се аплицира за обратен лизинг?
- Пополнете го барањето за обратен лизинг на www.mogo.mk 

- Лично во најблиската експозитура на МОГО 
Како да го дознаам одговорот ?
Неколку минути по поднесување на барањето за лизинг ќе добиете предлог амортизационен план со висина на месечна рата врз основа на цена на автомобилот, учество и рок на отплата коишто сте ги внеле. По првичниот одговор во случај на потреба, можеби ќе побараме да доставите дополнителни информации во вашиот профил на корисник. По добивање на одобрувањето, имате рок од 2 дена да го потпишете договорот. По истекот на овој период ќе треба повторно да аплицирате.
 
Износ на средства и месечна рата

MОГО ќе направи бесплатна проценка на вашиот автомобил. Во зависност од марката,моделот и годината на производство на автомобилот и ќе Ви предложиме износ до 85% од вредноста на возилото. Се разбира можете да аплицирате за помал износ, прилагоден на вашите тековни потреби.  
Отплата
За да Ви олесниме, при издавање фактура за секоја рата ќе добиете SMS порака и известување на Вашата e-mail адреса како потсетник за претстојното плаќање. Имате можност за предвремена отплата на вкупниот долг.
Нашите специјалисти за грижа за корисници ќе ви помогнат да го пронајдете најсоодветниот план за отплата којшто одговара на вашите потреби.Ако за времетраење на договорот сакате да го промените вашиот план на отплата, ве молиме контактирајте со нашите специјалисти за грижа за корисници на тел.: 02277 5555 или на e-mail адресата: info@mogo.mk.
Доколку сметате дека не би можеле да го издржите плаќањето на ратите предвидени со првичниот амортизационен план, контактирајте со нашите специјалисти за грижа за корисници за тие да Ви предложат посодветен амортизационен план во согласност со Вашите потреби.
Целосна отплата и затворање
Кога ќе ги отплатите сите рати предвидени со договорот, автомобилот ќе биде префрлен на ваше име. Заедно со последната фактура ќе ви испратиме и куса анкета во врска со квалитетот на добиените лизинг услуги. Преку вашиот профил на корисник ќе имате можност повторно да аплицирате за лизинг на друг автомобил или за повратен лизинг на веќе отплатениот автомобил.